Skip to main content

Elke woensdagavond gaat John samen met mij naar Dogwise een hele gezellige hondenschool bij ons in de buurt. Als het tijd is om te gaan is hij altijd dolenthousiast.

Wij zitten in de continue ratjetoe groep. Dat wil zeggen dat de groep het hele jaar doorgaat en dat we allerlei verschillende soorten hondensport uitoefenen of gewoon wat grappige trucjes en oefeningen proberen.

John’s favoriete avonden zijn als we zoekoefeningen gaan doen. Hij vind het geweldig om met zijn neus te werken. Vaak moeten de hondjes dan zoeken naar anijsgeur. Er worden dan een aantal pionnetjes neergezet en onder een pionnetje ligt dan een watje met anijs geur. Als we begin­ nen met zoeken mag John even snuffelen aan een bakje met anijsgeur en daarna mag hij langs de pionnetjes lopen en krijgt hij de opdracht zoek anijs. Als hij het juiste pionnetje gevonden heeft moet hij er naast gaan zitten. Bij deze opdracht is John echt de beste in de klas! Wat we ook wel eens doen is zoeken naar een T-shirt met je eigen geur of een houten blokje met je eigen geur. We leggen dan allemaal ons t-shirts op een rij of soms aan een soort waslijn ook dat vind John geweldig.

Leave a Reply